2 Eylül 2006

Hazırlık Maçımız

BEŞİKTAŞ: 1 ANTALYASPOR:3


Hazırlık maçı da olsa tabela yenilgiyi gösteriyorsa üzülüyor insan. Bu maçta dikkatimi çeken olaylar:

1-Beşiktaş çok zor pozisyon buluyor.Kapanan takımlar karşısında zorlanabiliriz.Bu görüntüyle Beşiktaş hep ilk golü bulan takım olmalı.

2-Delgado ve Ricardinho pozisyon olarak çok çakıştılar.Beklentilerin aksine Ricardinho sol kanat oynamayacak galiba.

3-Sedar Özkan ve Aydın Karabulut'u çok beğendim.

4-Kleberson daha fazla oyunun içinde idi. Özellikle ikinci yarıda daha özgüvenli ve ileriye dönük oynadı.

5-Taraftar yine çok iyiydi.

6-Yılmaz Vural sahanın en formda ismiydi.

1 Eylül 2006

Futbolcular ve taraftarlar + Ricardinho'dan açıklamalar

Rico da taraftarlarımıza olan hayranlığını belirterek başlıyor söze.... Rico'nun taraftarlar, Alex, ailesi, Delgado, hobileri ve Brezilya milli takimi ile ilgili yorumlari..Alpi, eline sağlık.

Tekerlekli Basketbol Takımımız

Bir kaç gün önce okuduğum bir haber dikkatimi çekti. Avrupa Tekerlekli Basketbol Şampiyonası'na katılan Milli Takımımızın 10 kişik kadrosunda bulunan 9 sporcu Galatasaray'dan 1 sporcu ise Beşiktaş'tan seçilmiş. Beşiktaş'tan sonra Galatasaray'ın da engelli branşlara destek olması sevindirici.Benim için Beşiktaş'ın bu senenin şampiyon takımı olması, Galasaray'ın 2. ligden yeni çıkması veya Galatasaray antrenörünün aynı zamanda Milli Takım Antrenörü olması çok ilginç deildi. Basketbol Milli Takımımız turnuvada ilk 2 maçı da galibiyetle kapattı. Antrenörümüzün tercihi başarı için uyumlu bir ekip olabilir bu tartşılabilir de; fakat başarının ödüllendirilmesi, ligi şampiyon kapatmış takım sporcularının onore edilmesi bizi daha büyük başarılara taşımaz mı?

Tezahüratlar

Öyle güzel sıralanırki hocam dizeler dillerde, tüyleri ürperir insanın...
Tıpkı bir dönemin ağlatan, acıtan sanat musikileri gibi gelir insanın kulağına besteler.
Tribünşinas olan bendeniz de, duygusal olmakla beraber en sevdiğim tezahüratı,
nakletmek isterim ;

bundan sonra da
comments şeklinde tezahüratları buradan yayınlamakta fayda görüyorum,
böylece bazı arkadaşlar evde çalişip gelebilirler stada ;)


Ruhumuz bembeyaz, gözümüz kara
Senin sevdan uğruna düştük yollara
Varlığın mutluluktur, hasretin yara
Hapsolsam seninle geçen yıllara.

Doğduğum beşiksin, mezarımda taş
Damarımda kanımsın, gözümdeki yaş
Yaşamımda ölümümde sözüm Beşiktaş
Mutluyum gururluyum, özüm Beşiktaş!

(MELODİ:YAĞMURLU BİR GÜNDE GÖRMÜŞTÜM SENİ ;)

Romantik tezahürat

Daha önce tanıştığım ama unuttuğum, bu akşam yeniden tanıştığım ama bu arada zılgıtı da yediğim bir hatun çok romantik bulduğu aşağıdaki tezahüratı ezberden söyledi laf açılmışken. Tabi şimdilik küfürlere katılmak dışında tezahüratlardan haberi olmayan benin ağzı açık kaldı:)

''yagmurlu bir günde görmüstüm seni
üstünde çubuklu formalar vardi
bir anda tutuldum asik oldum ben
hayatin anlami siyah beyazdi

ölümle yasami ayiran çizgi
siyahla beyazi ayiramaz ki
her yolun sonunda ölüm olsa da
sevenleri kimse ayiramaz ki''

31 Ağustos 2006

Bir tane daha!


Bugün bir transfer haberi daha düştü. Real Madrid'in gözden çıkardığı ve bonservis maliyeti uygun olan İspanyol defans (defansif orta saha) oyuncusu Helguera'nın son dakikada takımımıza gelebileceği söyleniyor. Bu transfer olsun olmasın, takımımıza güveniyorum. O meşum Samsunpor maçıyla başlayan kara günlerin bu sezon İnönü'deki ilk maçla bittiğine inanıyorum...

Tribün ve oyuncular

Dün hem Delgado'nun hem de Ali Tandoğan'ın açıklamalarını duyunca sevindim. Biz tribünde "yırtınırken" oyuncuların bunla hiç ilgilenmediği, hatta zoraki olarak bizi selamlamaya geldiklerine dair bir inanca sahiptim ufaktan ufaktan... Sanırım biraz da geçen sezon yüzünden böyle bir düşünceye kapılmıştım. Ali Tandoğan'ın dün Milliyet'te çağrılmayınca moralimiz bozuluyor şeklindeki demeci - bu arada Aurelio ile ilgili söylediklerini duymazlıktan gelmek istiyorum-, Delgado'nun daha havaalanında karşılaştığı taraftar sayesinde kuşkularının epey kaybolduğunu söylemesi sevindirdi beni....

30 Ağustos 2006

Transfer 'haberlerinden' seçmeler.


Haberturk 10.07.2006

Ronaldinho Fener'e geliyor!!!
Toplantı büyük ihtimalle futbol tarihinde yaşanmış şu ana kadarki en büyük şok, özellikle Dünya Kupası arifesinde. 23 kişilik Dünya Kupası kadrosunda bulunan Ronaldinho ile Fenerbahçe bağlantıya geçecek.
Joan La Porta, dün geceki basın toplantısında "Fenerbahçe olası bir Ronaldinho transferini konuşmak üzere geçtiğimiz günlerde bizimle bağlantıya geçti. Yarısı Dünya Kupası’ndan sonra, kalan yarısı da 2 sene içinde 2 ödemeyle yapılmak üzere toplam 56 milyon Euro'dan bahsediliyor. Ne yazık ki Ronaldinho gidecek; ama maalesef zaten diğer oyunculara alışmak için uğraşıp duruyordu" dedi.Ronaldinho'nun 5 yıllık bir kontrat imzalaması ve haftalık 150 bin Euro’ya ek olarak büyük de bir transfer ücreti alması bekleniyor. Fenerbahçe ayrıca Ronaldinho'ya ait olan görüntü (image) haklarını da ödemek zorunda kalacak ki, bu hiç de ucuza gelmeyecek. Fenerbahçe, Ronaldinho'nun yardımıyla Şampiyonlar Ligi'nde iyi işler yapmayı ve büyük isimleri kadrosuna dâhil etmeyi planlıyor. Barselona, Larsson da gittikten sonra ve Henry'de Highbury'de kalacağını açıkladıktan sonra, yeni oyuncular transfer ederek kendisini şoktan kurtarmaya çalışacak. Barcelona Drogba, Gudjhonsen ve Adriano ile görüşüyor


13 Temmuz 2005 (İNTERNETHABER) " haberin doğru adresi "

Fener'in son transfer bombası


Fenerbahçe, son transfer bombasını da patlattı. Uzun süredir Brezilya'da transfer çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe, Alex'in eski takımından bir futbolcuyla anlaştı.
Fenerbahçe, Brezilya Ligi takımlarından Cruzeiro'da forma giyen Şilili futbolcu Claudio Andreas Maldonado Rivera ile anlaşma sağladı. Şili Milli Takımı'nda da forma giyen 24 yaşındaki futbolcunun, önümüzdeki günlerde İstanbul'a geleceği öğrenildi.

Zaman
Figo adı Ribery’yi unutturacak

Galatasaray, elinden kaçırdığı Ribery konusunu artık FIFA’nın vereceği karara bırakırken; gündemine Real Madrid’in yıldızı Luis Figo’yu aldı.
Sarı-Kırmızılı takımın Sportif Direktörü Bülent Tulun, Ribery hususunda zamanında müdahalede bulunmadıkları iddiasının doğru olmadığını belirterek, “Haziran ayı maaşını da aldı. 120 gün Galatasaray’da kalan bir oyuncunun 105 gün ödemesi nasıl gecikir?” diye konuştu. Tulun, “En büyük üzüntüm bu kadar kaliteli bir oyuncunun kandırılarak futbol hayatını riske atmasıdır. Ama Galatasaray Kulübü, hukuk çerçevesinde 1 lirasını kimseye kaptırmaz. Ribery konusunda yüzde 100 haklıyız. Davayı kazanacak olmamız, Ribery’nin geleceği anlamına gelmiyor.” dedi. Tulun, Galatasaray taraftarına Ribery şokunu unutturacak bir transfer yapacaklarını, bu yolda Real Madrid’te kendisine kulüp bulması istenen Portekizli yıldız Luis Figo’nun gündemlerinde olduğunu sözlerine ekledi.
Öte yandan gelecek sezon sözleşmesi sona erecek ve serbest kalacak olan kaleci Mondragon’un İtalya’nın Serie A takımlarından Palermo’yla masaya oturduğu ve büyük ölçüde anlaştığı iddia edildi. Spor Servisi

Milliyet

''Diarra’ya 7 milyon euro vericektik'' (Para varmış demek ki:))



Adnan Polat, Diarra transferinin Real Madrid yüzünden gerçekleşmediğini söyledi.
Galatasaray, Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme rövanşında Çek Cumhuriyeti’nin Mlada Boleslav ile oynayacağı karşılaşma için Prag’a geldi.
Kafile ile birlikte Başkan Özhan Canaydın, Adnan Polat ve Fatih Gökşen de Prag’a giderken, Polat uçakta DHA muhabirine verdiği bilgilerde ön libero konusuna değinerek, "Diarra için kulübü ile anlaştık ama kendisi gelmek istemedi. Zaten şimdi de Real Madrıd’te. Arda ise 15 Milyon Euro eder" diye konuştu.
Adnan Polat, Gerets’in ısrarlı isteği için Dünya genelinde kaliteli ön liberolar ile görüştüklerini, bunlardan birinin Diarra olduğunu hatırlatarak "Biz ilk etapta kendisi ile görüştük. Sonra kulübü ile anlaşmaya vardık. 7 milyon euro istediler ve ödemeyi kabul ettik. Ancak Real Madrıd devreye girince, futbolcu bize gelmeyi tercih etmedi. Yapacak bir şey yok. Kesemize uygun biri olursa transfer yapabiliriz" ifadesini kullandı.
Avrupa’daki futbolcuların çok pahalı olduğuna da değinen Polat "Bizim Arda’ya yabancı bir isik taksak, 15 Milyon Euro eder" diyerek dikkatleri üzerine çekti.
Kadir Çetinçalı / Milliyet


G.SARAY'DAN SÜRPRİZ TRANSFER 25 Ağustos 2006 Cuma (TARİHE DİKKAT)


G.Saray Fransız kulübüne Emana için 2 milyon Euro bonservis bedeli önererek transferi 1-2 gün içinde bitirmeye çalışacak.

GALATASARAY transferde harekete geçti. Ve ön libero arayışındaki Cimbom Fransa’nın Toulouse takımında forma giyen Achille Emana ile prensip anlaşmasına vardı. Kamerun Milli Takımı’nda da oynayan 24 yaşındaki futbolcu için vatandaşı Song da olumlu rapor verdi. Erik Gerets’in istediği Emana transferinde tek sorunun bonservisi olduğu ifade edildi. G.Saray Fransız kulübüne Emana için 2 milyon Euro bonservis bedeli önererek transferi 1-2 gün içinde bitirmeye çalışacak. (YETERİNCE ÇALIŞILAMAMIŞ DEMEK Kİ)

29 Ağustos 2006

Konya maçının arkaplanı..Demirören'e suçlama...

Alpi Konya maçının arkaplanını da koymuş. Güzel malzeme var:)


eheheh bugünkü Milliyet'te çıkan bir habere göre Athletic Bilbao Kulübü'nün kadın Başkan Yardımcısı Ana Urquijo, Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören'i kızdıracak açıklamalar yapmış: Bilbao'nun geçen sezon İnönü Stadı'nda siyah - beyazlı takımla oynadığı UEFA Kupası maçını tribünden izleyen Urquijo, Demirören'in başkandan çok futbol fanatiğine benzediğini iddia ederek, "Beşiktaş maçta bir gol atınca Demirören ayağa kalkarak benim sağımda oturan bir kişiye bütün gücüyle sarıldı. O sırada kafam ve vücudum iki erkeğin bacakları arasında kaldı. O anda neye uğradığımı şaşırdım. Bu olay terbiye sınırlarını aşan futbol görgüsüzlerine verilebilecek en güzel örnektir" ifadesini kullandı... Valla ne diyim, nedense şaşıramadım ama haber ne kadar doğru bilemiyoruz tabi.

GGhector'dan 3-4 klibi:) İnşallah bu yıl yenilerini göreceğiz!

28 Ağustos 2006

Bir taş attım, kimin camına tık derse...

''Halkın Takımı Beşiktaş''

Yıllardır Kapalı Tribünün Alt Tarafında bu pankart asılıydı...
Nedendir bilinmez, Serdar Bilgili İle beraber bu pankartın yerini İstanbul boğazından İnönü'ye her daim esen o güzelim yeller mesken eylediler...
Beşiktaş'ın unutulmaması gereken benliğini, tarihini ve ruhunu, kısacası Gümüşsuyu yokuşundan inerken Halkı selamlayan o pankartı özlüyoruz belki ama, fazlasıyla yaşamaya devam ediyoruz.


Nasıl mı ? Sizinle bunu paylaşmadan önce, bazı şeyleri daha iyi anlayabilmeniz için çocukken babama; '' biz neden beşiktaşlıyız ?'' diye sorduğumda, beni doğru sonuca ulaştırmak için yönelttiği soruyu sizinle paylaşmak istiyorum;

-Oğlum, Yolda yürürken karşına bir köpek çıktı ve sana saldırmak üzre,
sen bu köpeği görünce saraya mı kaçarsın, bahçeye mi atlarsın, yoksa kafasına taş mı atarsın ?
- Taş atarım baba.
- İşte biz bu yüzden Beşiktaşlıyız.


Evet..
Bu yüzden Beşiktaşlıyız. Biz Mücadeleden yanayız, hırçın kavgacı olabilir, racon mesken mahle kültürüne önem verebiliriz, ama değer sahibi olduğumuz kadar da duyarlıyız. Çünkü çemberin içerideniz. Hem de çok içerideniz. Aynı zamanda da yürekten olduğu kadar, piramitin en dibindeniz.


Bu yüzden de önemsiyoruz. Bu İnsanlık Suçuna, ayıbına karşı duruyoruz.
Bu yüzden de Filistin'le Lübnan'la birlikte bir tek biz haykırabiliriz....

''Tanklara karşı taş, Savaşa Karşı Beşiktaş''

Daha Fazla Söze Gerek Yok....

http://img101.imagevenue.com/img.php?image=23960_DSCN2704_123_346lo.JPG


http://img142.imagevenue.com/img.php?image=25399_DSCN2727_123_409lo.JPG


http://img13.imagevenue.com/img.php?image=25410_DSCN2729_123_569lo.JPG


http://img14.imagevenue.com/img.php?image=16412_DSCN2607_123_541lo.JPG


http://img147.imagevenue.com/img.php?image=17193_DSCN2616_123_468lo.JPG

Vardar'dan Özdemir'e Cevap- Burak'ın eline dair

Beşiktaş Futbol Alt Yapı Komitesi Başkanı Vardar, Fenerbahçe Başkan Vekili Nihat Özdemir’in yaptığı açıklamalar için “Nihat Özdemir’in bu açıklamaları tamamen gündem yaratmak içindir. Geçen sene Anelka’nın elle attığı golü tüm dünya gördü. Burak’ın pozisyonunu ise ne hakem, ne sahadakiler, ne de tribündekiler gördü. Ancak ağır çekimde belli olan bir pozisyondu” diye konuştu.

Arkadaşlar, ben el pozisyonunu izleyemedim. Vardar'ın açıklaması aklıma yattı ama keşke hakem golü vermeseydi diye düşünmüyor değilim. Her halükarda yenecektik ama işte FB'li yorumculara fırsat çıktı...

27 Ağustos 2006

Sezonun golleri, yeni bestemiz falan filan...

İlk Dört Maçın Golleri
Atmosss'tan...



Efendim yeni bestemiz de net'e yüklenmiş durumda:

FarukBJK'nin eline sağlık. Az önce CNNTürk'teki Futbolmania'da birileri bunu camiye mi geldik musalla taşı falan diye eleştiriyordu ehehe

Alen'in Konya maçı üçlüsü....

Alpi saolsun....


Alen'in sahaya girmesine izin verilmiyor galiba, Federasyon kuralları gereği. Bu da gerilime yol açıyor. En azından ben böyle anladım. Bu duruma kafası basan?
Bu arada İbrahim Burak'ın kaleminden Konyaspor maçı yorumuna da buradan ulaşabilirsin.
Maç başlarken rakip takımın yuhalanmasına ben de takıldım. İhtiyacımız yok aslında:)

Besiktas-Konyaspor

Besiktas'ın Konyaspor maçı beni pek tatmin etmedi.Maçın genelinde Konyaspor çok daha organize ve bilinçli idi.Takımda geçen yıla oranla göze çarpan en belirgin değişiklik bütün futbolcuların inanılmaz bir hırsla mücadele etmeleri.Delgado'nun yüzündeki kazanma hırsı ve mücadelesi sanki bize dayatılan teknik adam ağır durur öyle her topa koşmaz inancını değiştirecek gibi. Defanstan başlarsak Ali Tandoğan'ın Toraman' a göre daha yararlı olacağını, Baki yerine daha hızlı ve gerçek mevkisi sol-bek olan birinin oynaması gerektiğini düşünüyorum. İbrahim bu sene yine üzülmeyecekse sol beke çekilebilir. Ve önünde de Ricardinho oynayabilir. Kleberson'un ön libero olarak yeterince mücadele edemediğini düşünüyorum. Yanında bu kadrodan en iyi ihtimalle Fahri kesinlikle yer bulmalı. Yada Koray orta sahaya, İbrahim Toraman göbeğe, Ali Tandoğan sağ beke çekilebilir. Bu kadar koşabilen ve iki tane teknik adamı olan bir takım bence tek forvet ve bol orta saha ile çok iddialı olabilir. Benim ideal kadrom: Runje- Ali Tandoğan, İbrahim Toraman,Gökhan Zan, İbrahim Üzülmez- Burak, Koray,Kleberson,Ricardinho- Delgado- NobreYaklaşık 5 yaşlarında iken başlayan Beşiktaş sevgim bana şunu öğretti ki söz konusu Beşiktaş ise bazen söz çok da konu olmayabilir.Beşiktaş bu ne zaman ne yapacağı belli olmaz. Yorumlar uçup gider, zaman akar, Beşiktaş yine Beşiktaşlığını yapar. Sene sonu ya yine dövünüceğiz ya çok mutlu olucağız. Beşiktaş taraftarı Beşiktaş gibi, Beşiktaşta taraftarı. Hepimiz biraz deliyiz galiba.