13 Ekim 2007

Yenilgiyle başladık

Telekom Beşiktaş'ımızı 93-86 mağlup etti. Bir Beşiktaş klasiği olarak yine sonunu getiremedik. Biz başladık, onlar bitirdi. 15 sayıya kadar çıkardığımız farkın kapanmasına engel olamadık ve Telekom da son 4 dakika da işi bitirdi.
İlk periyodu 23-12, ikinci periyodu 46-37, üçüncü periyodu da70-63 önde tamamlamamıza rağmen; bitime 4:39 kala skor dengelendi ve bir daha da öne geçemedik. 93-86 kaybettik.
Takımda Dalmau 20 sayı 6 asist, Nicevic 18 sayı 10 ribaund, Apodaca da 19 sayı attı.

Malum transferimiz kaya 5 sayı -5 ribaund yaptı.

Takımda kritik anlarda sorumluluk alacak oyuncu eksikliği göze çarparken, yerlilerimizin bu kadar verimsiz olması sezonun geleni için düşündürücü!

Şampiyonlar Ligi'ne yeni takvim önerisi

UEFA Başkanı Michel Platini, Şampiyonlar ligi maçlarının cumartesi günleri oynanmasını önerdi.

Platini, Belçika'nın başkenti Brüksel'de Anderlecht Kulübü Başkanı Roger Vanden Stock, Club Brugge ve FIFA Sağlık Komisyonu Başkanı Michel D'Hooghe, Belçika Futbol Federasyonu Başkanı Francois De Keersmaecker ile yaptığı toplantı sonrası yaptığı açıklamada futbolun geleceğinin bugünün çocukları olduğunu belirterek, ''Çarşamba günü oynanan maçları az sayıda çocuk izleyebiliyor. Bu, futbolun geleceği ve popülaritesi açısından iyi değil. Maçların cumartesi günleri oynanması halinde daha fazla çocuk maçları izleyebilecek'' diye konuştu.

FIFA Profesyonel Futbolcular Derneği (FIFPRO) hakkında bilgiler de veren Platini, derneğin amacının en başta futbolcuları korumak olduğunu, kulüpler ve menajerler arasında çıkacak sorunlarda da mahkemeye gidilmesine gerek kalmayacağını söyledi.

Futbolcuların istedikleri taktirde mahkemeye de gidebileceklerini belirten Platini, ''Derneğin öyle geniş teklifleri var ki mahkemelere gidilmesine gerek kalmayacak'' dedi.

UEFA Başkanı Platini ayrıca, Belçika, Sırbistan ve Polonya gibi küçük ülkelerin kulüplerinin Şampiyon Ligi'nde eleme maçı oynamadan lige direkt olarak katılmaları için de bir öneri sunduğunu söyledi.

12 Ekim 2007

Sağlam: Liverpool dönüm maçı

Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, siyah-beyazlı takımı takip eden medya mensuplarına bir iftar yemeği verdi.

BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde, Futbol Takımı Genel Menajeri Sinan Engin'in de yer aldığı yemekte basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Sağlam, Avrupa Şampiyonlar Ligi'ndeki rakipleri Liverpool'u yenebileceklerini söyledi.

Gruptaki her takımın birbirini yenebileceğini kaydeden siyah-beyazlı teknik adam, ''Marsilya ve Porto maçlarında 1'er puan alıp, ikinci sırada olabilirdik. Marsilya, Liverpool'u yenebiliyorsa, biz de yenebiliriz. Liverpool maçı, bizim için dönüm maçı olacak. Kazanırsak, yeniden başlarız'' dedi.

Teknik direktör Sağlam, yönetimin, sezon başından beri arkalarında olduğunu kaydederek, ''Kaos yaratılmaya çalışılıyor ama öyle bir ortam yaşamadık'' diye konuştu.

Kaleci Rüştü'yü her zaman oynatmak istediklerini, ancak sakatlığı nedeniyle bunu yapamadıklarını belirten Sağlam, kadrolarında iyi kaleciler bulunduğunu ve bu sezon kalede sıkıntı yaşamayacaklarını söyledi.

Sağlam, ''Yıldız oyuncu olsun, maç kazandırsın'' anlayışına karşı olduğunu vurgularken, ''İbrahim Akın gelirken yıldızdı. Burak'ı birçok kulüp istiyordu. Delgado'nun Türkiye'ye gelişinde ülke ayağa kalktı. Ricardinho'nun transferi büyük sansasyon yarattı ama o oranda katkı alınamadı. Biz, takım gibi oynarsak, ancak o şekilde başarılı oluruz'' şeklinde görüş belirtti.

11 Ekim 2007

kaya peker

Beşiktaş'lılıktan bi haber yönetici müsveddelerimize;

Takıma ne kadar faydalı olur orasını tartışırım ama tartışmayacağım tek konu bu adamın Formamıza yakışmadığıdır.

Nilay Yiğit'sen gel dedik! O'nu da getirdiniz ey basketbol şubesi!

yazık...