15 Kasım 2007

Sinan Engin kendini savunuyor; mali sorunlar zorluyor...Kartal'ımız bugünü de dertli kapatıyor



Sinan Engin Mayıs'a kadar süre istedi, bir sürü şey hakkında konuştu bugün.

Beşiktaş, Del Bosque ve Jean Tigana'nın tazminat problemlerini tam olarak çözmemişken yeni problemler çıktı.
Zaman gazetesinin haberine göre, siyah-beyazlı yönetim, 1 milyon 750 bin YTL'lik bonservis bedelini taksitler halinde ödeyip Antalyaspor'dan transfer ettiği Burak Yılmaz'ın parasını geciktirince kulübe haciz geldi.

Mustafa Doğan ayrıldı

Beşiktaş Kulübü'nün sezon başında kendisine kulüp bulmasını istediği ve bu karar sonrası PAF takımıyla antrenmanlara çıkmasını istediği tecrübeli futbolcu Mustafa Doğan, siyah-beyazlı kulüple olan sözleşmesini tek taraflı olarak feshetti.

Mustafa Doğan, siyah-beyazlı kulübün ödemeleri yapmaması nedeniyle tek taraflı sözleşmeyi feshetme hakkı doğduğunu belirterek, ''Bu nedenle bir süre önce sözleşmeyi feshettim. Şu anda dosya Futbol Federasyonu'nda bulunuyor. Bu konuda federasyona iki taraf karşılıklı yazışmalar yaptı. Sanıyorum bu konudaki durum bir ay içinde belli olur'' dedi.

Sözleşmeyi feshetmesinden sonra çalışmalarını tek başına sürdürdüğünü kaydeden Mustafa Doğan, ''İleride ne olacağı belli olmaz. Beşiktaş ile yollarımı ayırdığım için takımın durumuyla ilgili konuşmak istemiyorum. Geriye bakmanın bir anlamı da yok. Siyah-beyazlı kulüpte iyi kötü 3 yılımız geçti. Tabii ki bu şekilde ayrılmak istemezdim. Kimseye kırgınlığım yok. Profesyonellikte bu tür olaylar yaşanabilir. Nasıl kulübün hakları varsa, futbolcunun da hakları bulunuyor. Ben de bunu kullandım'' diye konuştu.

Başka kulüplerden sürekli teklifler aldığını kaydeden tecrübeli oyuncu, gelecekle ilgili kararını henüz vermediğini sözlerine ekledi.

Futbol hayatına Almanya'da başlayan ve geçmiş sezonlarda Fenerbahçe'de de forma giyen 31 yaşındaki futbolcu Mustafa Doğan, 2004-05 sezonunda Beşiktaş'a transfer olmuştu.

14 Kasım 2007

Futbol takımımızın haline bakıp karalara bağlamayalım.

Baskette sessiz derinden geliyoruz. Takım makine düzeninde oyun oynuyor. Ergin hoca bu işi kıvıracağa benziyor.

Dün de Almanlar'ın köklü takımı Energie'ye fark attık. Beşiktaş'ımı uzunca bir süre sonra adam akıllı ''takım oyunu'' oynarken izledim. Her oyuncumuzun sayı yapma potansiyeli mevcut. Geçmiş yıllardaki gibi 1-2 oyuncunun eline bakmıyoruz, ayrıca modern basketbolun olmazsa olmazı savunmayı da takıma oturtmuş gözüküyor Ergin hoca.

Tahtalara vuralım.

Mümkün olduğunca Akatlar'a akalım.

O salonu doldurduğumuzda neler yapabildiğimizi geçen yıllardan gördük. Efes'ler, Ülker'ler vız gelmişti.

Cumartesi Abdi İpekçi'de Efes maçı var.

Duyrulur!

Engin'in yasağı, FIFA'nın tehdidi...

Sinan Engin'den yasakHürriyet gazetesinin haberine göre:
Sinan Engin'den yasak
İstanbul DHA 14 Kasım 2007 Sinan Engin tarafından, BJK TV'nin muhabirine Nevzat Demir Tesisleri'ne giriş yasağı konuldu.......8-0'lık Liverpool maçı sonrası Sancar'ın canlı yayında sorduğu sorulara sininlenen Sinan Engin'in bu yasağı bu nedenle yürürlüğe koydurduğu öğrenildi.
Bu bütün kulüplerde olabilir tabi, ama bir BJK dergisi muhabirinin bizimle söyleşi yaparken "olumsuz birşey söylerseniz zaten yazmayacağız, ona göre konuşun" dediğini hatırlıyorum. Büyük medya'ya kızılıyor ama taraftarından bu kadar uzak, bu kadar sansürcü kulüp medyasına ne demeli? Ya da kulüp medyasını bu hale getirenlere?

Bu arada daha da vahim bir durum var:

Akşam gazetesinin haberine göre, Başkan Yıldırım Demirören ile Menajer Sinan Engin, Ocak ayındaki ara transferde yeni transferler yapacaklarını sık sık dile getirmesine rağmen, bunun pek de mümkün olamayacağı iddia edildi. Çünkü, siyah-beyazlı Kulüp, hâlâ İspanyol teknik adam Vicente Del Bosgue’ya faizleriyle birlikte 8.5 milyon Euro tazminatı ödemedi.
Hadi bakalım, "milli mesele" dediğiniz şeyi nasıl çözeceksiniz!



13 Kasım 2007

Yıldırım Demirören'e karşı imza sitesi....

Demirören yönetiminin istifası için imza toplayan bir site açılmış. Bari katkıda bulunalım.

Bu arada GS başkanı Özhan Canaydın'dan hakemlere destek gelmiş. Eh babamdan gelecek değildi ya. Bu sezonki leyhte hakem hatalarına en çok "maruz" kalan kulübün başkanı verecek tabi desteği....

nereye kadar?

Bu yönetim eninde sonunda gidecek! Bunu başka çözümü yok. Şu an webkartalları bir kamuoyu oluşturuyor göndermek için yönetimi ve yeni başkan seçimi için. İçimizde tüpçü'nün kalmasını isteyen olmadığını bildiğimden tribünle gelen tüpçü ve arkadaşları tribün yani bizler yoluyla elveda diyecekler.

Tüm bunlar olurken olan Ertuğrul hocamıza olmaz umarım. Beşiktaş'ım için kazanç olduğunu düşündüğüm, Beşiktaş'ıma yakışan Sağlam'ın karambolde gönderilmesinden ya da tüpçü yönetimiyle beraber Beşiktaş'tan ayrılmasından endişe ediyorum.

Artık sıkıldık yeni hoca-yeni sistem-yeni oyuncular-sabır dörtlemesinden!

Yeter!

Beşiktaş'ıM

başın öne eğilmesin
aldırma kartal aldırma
en büyük sen değil misin
aldırma kartal aldırma
aldırma kartal aldırma
kartal aldırma

dışarda yüz bin taraftar
bir gün ağlar bir gün coşar
bu sesler seni oyalar
aldırma kartal aldırma
aldırma kartal aldırma
kartal aldırma

"Tarihi toplantı" da "tarihi karar"

Kendileri toplandı, kendileri karar verdi. Yönetimde kalacaklar, istifa ederlerse takım etkilenirmiş. Bir büyük takımın başına gelebilecek kötü şeylerin çoğunu getirdiniz, devam edin bakalım...

12 Kasım 2007

Kapalı artık yeter dedi...

Geçen yılki Sivasspor yenilgisinden sonra yapılması gereken bu yıl yapıldı. Artık Demirören yönetimine yeter dendi. Şu anda Beşiktaşımızın içinde olduğu durum 2001'dekinden daha iyi değil. Demirören başkanlığı aldığından beri Fortis Kupası dışında hiçbir ciddi başarı elde edilemedi. Her sezon daha iyiye gidecek diye umutlandık ama olmuyor, bu yönetimle olmuyor. Başlanan yere geri dönüldü. Kapalı yine hatasını yaptı tabi. Ertuğrul Sağlam'a arka çıktı bu sefer. Ama onun da büyük takım, büyük oyun adamı olmadığı ortada değil mi? Hücumda hiç çoğalamayıp, defansa yaslanıp, gol yemeye de engel olarak olamayarak nereye varılacak? Yıldırım Demirören yarın (bugün) yapacağı basın toplantısını erteledi. Yine sözünden döndü... yine. Hepimize sabır diliyorum...