30 Ağustos 2008

Merhaba...

    
Beşiktaşımızın ve Blogumuzun yeni sezonu hayırlı uğurlu olsun, şans getirsin.

     İlk izlenimlerimin rahat bir galibiyet üstüne denk gelmesi beni keyiflendirirken aynı zamanda da düşünmeye sevk ediyor. Uzun zamandan sonra İnönü'de izlediğim en rahat maçtı  NK Siroki ile yapılan.  Bu sefer roller değişti, saha içiyle ilgili yazılacaklar zordan kolaya doğru boyut değiştirirken, tribünler herzamanki atmosferimize rağmen -gözlemleyebildiğim kadarıyla- içişlerinde gerçekten çok karışık.

     8-9 sene vardır gedikliliğim mabede. Seviye olarak bu kadar ciddi bir maçı bu kadar kolay atlattığımız çok görülmüş şey değil, hatta çocuklarımıza anlatabileceğimiz türden. Uzun uzun konusacak anlatılacak birşey yok, zaten bunu bizden iyi yapan tonlarca insan var. İki isim var maçla ilgili hatrımda, Bobo ve Uğur. Ek olarak Emre Özkan'a şans vermek gerekiyor. İleride başarılı olacaktır.

---

  Bir zamanların "iki direk arası" şimdiki nam-ı diğer "kutu"... Son zamanlarda yaşananların belirsizliğine daha uygun olsun : KAPALI KUTU! Neler oluyor?

 Yazımda kimseyi karalama maksadı taşımadığımı başta belirtmek istiyorum çünkü forumları gezdim ilgili bir başlık bulamadım, bilenler taşısın foruma bizi de aydınlatsın. Çünkü ben artık forza'ya dahi üye değilim, içimden gelmiyor. Bir arkadaşım ekşisözlük'e taşımış konuyu onun haricinde esamesi bile okunmamış. 

  İki üç ay önce, çArşı'nın feshiyle başlayan süreçte "A Takımı" bir bildiri yayınladı, basın toplantısı yaptı. Bilenler vardı, bilmeyenler dalga geçti bunlar kim mafya mı dedi, bilenler bekledi. Sonuç olarak birileri geldi farkında mıyız? Sürece müdahale etme şansımız olmadığı gibi olayların iç yüzünü de tamamen bilemeyiz. Ama görünen şu.. Yeni bir grup evet artık var. Ve Alen'li Cem'li tayfa artık "beyin takımı" değil. Alen abinin yanına sete çıkan başka biri var, çArşı'lı pankartların yerine de düz Çarşı'lılar var. Hem de bizim ""anarşik"" pankartların yırtılırcasına sökülüp yerine asılan düz çarşı pankartları bunlar. Nedendir bu şiddet? Kavga neyin kavgası?

Yani gazetelerden takip ettiğimiz haberlerde dediklerinin aynısını aynı grupla yapmaya başladılar. Ne diyelim hayırlı uğurlu olsun. Fakat merak ettiğim nokta şu, "bizim çarşı" kendini feshetti de, sonra geri gelip kendileri hakkında olumsuz düşüncelere sahip olan grupla neden beraber hareket etmeye başladı. Neydi dayanılması zorunluluk olan veya var mıydı böyle birşey?

neyse....

Benim bu konuda söylemek istediklerim, herkesinki gibi komplo teorilerim mevcut ama tadında ve bilgilendirme noktasında bırakmak sanırım en güzeli olur.



Basına yansıyan ilk roportaj: http://www.aksam.com.tr/haber.asp?a=120111,2
A Takımı basın toplantısı : http://www.odatv.com/index.php?id=12613

29 Ağustos 2008

UEFA'da tur atladık

UEFA Kupası 2. Ön Eleme Turu rövanş maçında Beşiktaş, Bosna Hersek ekibi Siroki Brijeg'i 4-0 yendi ve bir üst tura adını yazdırdı.

Yeni rakip: Ukrayna'nın FC Metallist Kharkiv takımı Buradan daha fazla bilgi alınabilir.

Beşiktaş - Siroki maçından fotoğraflar

Tello'nun golü / Video

Bobo'nun golü / Video

Serdar Özkan'ın golü / Video

Uğur İnceman'ın golü / Video

28 Ağustos 2008

Kombine - Kaçıranlara Duyurulur !

Arkadaşlar Kulübümüz Der ki;

"Taraftarlarımızdan gelen yoğun talebi değerlendiren Yönetim Kurulumuz, Kombine Kart satışları için ek süre belirlemiştir."

Kombine Kart satışları, milli maç arası olan 2-12 Eylül tarihleri arasında BJK İnönü Stadyumu'ndaki Kombine Kart Merkezi'nden ve Biletix'ten gerçekleştirilecektir.

Satışlar hafta içi ve cumartesi günü saat 10.00 ila 18.00 arasında yapılacaktır.

2008 – 2009 Sezonu Kombine Kart fiyatları aşağıdaki gibidir;

VIP ÜST D 6.500 YTL NUMARLI ORTA 2.100 YTL
VIP ÜST B&E 4.500 YTL NUMARALI KENAR 1.550 YTL
VIP ÜST A&F 2.300 YTL KAPALI ÜST 1.200 YTL
VIP ALT A&F 1.800 YTL KAPALI ALT 975 YTL
VIP ALT B&E 2.800 YTL YENİ AÇIK 400 YTL
VIP ALT C&D 3.300 YTL ESKİ AÇIK 350 YTL

Batuhan


Geçtiğimiz günlerde oynanan Antalyaspor-Beşiktaş Paf Ligi maçında '2. Nouma vakası' yaşandı.

Beşiktaş 1-0 geride iken 78. dakikada Beşiktaş'ın beraberlik golünü kaydeden Batuhan Karadeniz gol sonrası tribünlere 'sus' işareti yapınca taraftarlar küfür ederek tepki göstermeye başladılar. Batuhan bu tepki karşısında taraftarlara 'Nouma hareketi' ile cevap verdi. Batuhan'ın bu hareketi sonrası maçın hakemi Batuhan'ı kırmızı kartla cezalandırarak oyun dışı bıraktı.


Keşke böyle şaklabanlıklar yerine geçen sezon Kadıköy'deki maçta o son dakikada eline geçen fırsatı gole çevirseydi- de belki ondan sonra makul görülebilirdi...

27 Ağustos 2008

Antalyaspor- ilk haftadan tersi döndü

Alkollü Beşiktaş taraftarlarının olayı çıkarması şahsen tanıdık bir konu. Ama bir kulüp başkanına saldırı meşru görülebilir mi? Böyle saçma sapan bir açıklama olabilir mi ya?

Kulübümüzün karşı açıklaması burada.

Antalyaspor'un kendini savunma şekli

Antalyaspor: Stat dışındaki taşkınlık alkollü Beşiktaş taraftarlarınca yapıldı

bizim yönetici ekip bu arada kafalarına göre sorunu bulmaya çalışıyor.

24 Ağustos 2008

Antalyalılar niye bu kadar öfkeli?



Milli takıma özenen Beşiktaş 2-0'dan maç çevirdi. Bu arada, maçtan önce 1'i polis 4 kişi yaralandı. Bunlardan biri Beşiktaş taraftarı. Şeref tribününde oturan Başkan Demirören'e saldırıldı. Demirören ve YK üyeleri tribünü terk etmek zorunda kaldı, son dakikalarda. Olayları kim başlattı? Hemen Antalyalılara kızmak mı gerekir?

Tabi en azından Şeref tribününde olanlar olmamalıydı.

Maçın kendisine dair birkaç şey daha sonra yazacağım. 66. dakika itibarıyla başım çatlıyordu... küfretmekten sesim kısılmıştı falan filan...





Sezonun ilk maçı 9 saat sonra! :)

Ligde İlk Rakibimiz Antalyaspor
24.08.2008 08:00

Futbol Takımımız, bu akşam (24 Ağustos) Antalyaspor ile oynayacağı maçla birlikte rakibiyle lig tarihindeki 27. randevuya çıkacak. Antalya Atatürk Stadı'nda saat 21.45'te başlayacak mücadeleyi Bünyamin Gezer yönetecek.