13 Ekim 2007

Şampiyonlar Ligi'ne yeni takvim önerisi

UEFA Başkanı Michel Platini, Şampiyonlar ligi maçlarının cumartesi günleri oynanmasını önerdi.

Platini, Belçika'nın başkenti Brüksel'de Anderlecht Kulübü Başkanı Roger Vanden Stock, Club Brugge ve FIFA Sağlık Komisyonu Başkanı Michel D'Hooghe, Belçika Futbol Federasyonu Başkanı Francois De Keersmaecker ile yaptığı toplantı sonrası yaptığı açıklamada futbolun geleceğinin bugünün çocukları olduğunu belirterek, ''Çarşamba günü oynanan maçları az sayıda çocuk izleyebiliyor. Bu, futbolun geleceği ve popülaritesi açısından iyi değil. Maçların cumartesi günleri oynanması halinde daha fazla çocuk maçları izleyebilecek'' diye konuştu.

FIFA Profesyonel Futbolcular Derneği (FIFPRO) hakkında bilgiler de veren Platini, derneğin amacının en başta futbolcuları korumak olduğunu, kulüpler ve menajerler arasında çıkacak sorunlarda da mahkemeye gidilmesine gerek kalmayacağını söyledi.

Futbolcuların istedikleri taktirde mahkemeye de gidebileceklerini belirten Platini, ''Derneğin öyle geniş teklifleri var ki mahkemelere gidilmesine gerek kalmayacak'' dedi.

UEFA Başkanı Platini ayrıca, Belçika, Sırbistan ve Polonya gibi küçük ülkelerin kulüplerinin Şampiyon Ligi'nde eleme maçı oynamadan lige direkt olarak katılmaları için de bir öneri sunduğunu söyledi.

Hiç yorum yok: