11 Ekim 2008

...

İçimiz acıyor...

Beşiktaş... Bildiğimiz, sevdiğimiz Beşiktaş...

Gün geçtikçe tarihe karışır gibi...

Benliğini kaybediyor...

Kimliğini kaybediyor...

Ruhundan, karakterinden ödün vererek...

8 Ekim 2008

Tigana'dan "Sağlam" Sözler...

Zaman'ın haberine göre; Ertuğrul Sağlam'ın yeni kuşağın en iyi temsilcilerinden biri olduğunu ifade eden Fransız teknik adam, "Ertuğrul Sağlam'ın gidişine çok üzüldüm. Ertuğrul gerçekten de yeni kuşağın en iyi antrenörlerinden biridir. Ayrıca karakter olarak da son derece düzgün, beyefendi bir insandı. Beşiktaş'ta da son derece başarılıydı. Takımın ligde mağlubiyeti olmadığı gibi şampiyonluğun da en büyük adaylarından biriyken istifaya zorlanması çok saçma. Böyle bir şey olamaz. Bunun altında başka şeyler aramak lazım." diye konuştu.

Uzun süre görev yaptığı için Beşiktaş kulübünü çok iyi tanıdığını söyleyen Jean Tigana, son derece ilginç tespitler yaptı. Siyah-Beyazlı kulübün içinde iki tane büyük sorun olduğuna dikkat çeken Fransız teknik adam, "Birincisi; Sinan Engin o kulüpte olduğu sürece Beşiktaş'ta hiçbir teknik adamın başarılı olma şansı yok. Engin, Beşiktaş için bir kanserdir. Kesilip atılmadığı sürece kulüpte sıkıntılar devam eder. İkinci konu da; Beşiktaş camiasını yakından takip eden iki tane de satılık muhabir var. Onlar yönetimin istediği şeyleri yazarlar. Bazen futbolcuların bazen teknik direktörün aleyhlerine yazı yazmak için direktif alırlar. Bu art niyetli insanlar gitmeden Beşiktaş'ın başarılı olma ihtimali hiçbir zaman yok." açıklamasında bulundu.

Ertuğrul Sağlam'dan önce bir buçuk yıl Beşiktaş'ı çalıştıran ve bu süreçte iki Türkiye Kupası bir de Süper Kupa kazanma başarısı gösteren Jean Tigana kendisinin de benzer sorunlar yaşadığını sözlerine ekledi. Şampiyonluğa gittikleri bir dönemde medyada aleyhlerine garip haberler çıktığını vurgulayan Tigana, "Tam şampiyonluğa giderken bizi engellediler. Beşiktaş'ın rakipleri dışarıda değil içeridedir. Beşiktaş camiasının artık bunu anlaması ve gerekeni yapması gerekmektedir. Bugün Ertuğrul Sağlam'ın başına gelenler daha önce de Rıza Çalımbay'ın ve benim başıma gelmişti. Bu mantalite ile bu takıma gönül veren milyonlarca insanın mutlu olma şansı ellerinden alınıyor. Tek suçlu antrenör değildir. Hele hele Ertuğrul Sağlam hiç değildir. Bu yönetimle Del Bosque başarısızdı, Rıza Çalımbay başarısızdı, Jean Tigana başarısızdı, Ertuğrul Sağlam başarısızdı. Peki bu yönetim ve mantalite başarılı mı? Yazık oldu. Önceki antrenörlere olduğu gibi Ertuğrul Sağlam'a ve Beşiktaş camiasına yazık oldu." diyerek sözlerini tamamladı.

Zaman

7 Ekim 2008

Sağlam gitti, asıl sorun kaynakları kulübü işgal etmeye devam ediyor...

ertuğrul sağlam konusunda vicdanım rahat, aslında beşiktaşa gelmemeliydi, böyle bir yönetim varken, gelip oyuncağı oldu ve bu şekilde gitti.
beşiktaşın geleceğini ipotek altına alan, ve son zamanların en skandal yönetimi ise iktidarını devam ettiriyor.
bu dönemde beşiktaşlı olmak daha da zor... beşiktaşı beşiktaş yapan değerler yok edilirken...

Sevdiğimiz Beşiktaş...

''... tarihe karışıyor!

Beşiktaş, her geçen gün daha da kötüye gidiyor ve gitmeye de devam edecek. Sinan Engin ve Yıldırım Demirören yüzünden kendi kimliğini kaybediyor. Başarı artık önemli değil çünkü Beşiktaş ortadan kalkıyor. Sevdiğimiz, bildiğimiz Beşiktaş maalesef gün geçtikçe tarihe karışıyor.''