27 Ekim 2006

UEFA'dan Tebrik

Ulan İşinize gelince holiganız dimi...
Koskoca hafta boyunca kimse yazmadı üstelemedi
İlla UEFA tebrik edince haber oluyoruz Hürriyet ve Sabah gazetelerine
Boşuna demedik bütün basın traş, Forza Beşiktaş diye, burun...
Tottenham maçında taraftarın gösterdiği fair play ve stattaki mükemmel organizasyon nedeniyle UEFA, Beşiktaş'ı tebrik etti. UEFA, Tottenham maçındaki güvenlik tedbirleri ve stattaki başarılı organizasyon nedeniyle Beşiktaş Kulübü'ne teşekkür etti. İnönü Stadı'nda oynanan, güvenlik, organizasyon ve maç bitiminde seyircinin Totenham'ı alkışlamasıyla olaysız son bulan karşılaşma, UEFA'da büyük takdir topladı. Güvenlik Sorumlusu Willie Mc Dougall, özel olarak siyah beyazlı kulübe gönderdiği bir mektupla Beşiktaş'ı tebrik etti ve övdü. Maçtaki herşeyi mükemmel olarak değerlendiren Mc Dougall, "Beşiktaş seyircisi stada müthiş bir atmosfer kattı. Maç sonucu ne olursa olsun Tottenham'ı alkışlamaları gecenin en güzel olayıydı. Bundan etkilendim. Herkes Beşiktaş-Tottenham maçına Türkiye'de yaşanan olaylardan dolayı tedirgin bakıyordu. Ancak hayatımda yaşadığım en güzel organizasyonlardan bir tanesiydi. Tebrik ve teşekkür ediyorum" ifadesini kullanmış...
Asıl değinilmeyen ve atlatılan olay ise italic bold olandır. "My thanks to the Club, all Safety and Security Personnel but above all to your supporters for a tremendous experience."
Kulüp çok birşey yaptı da sanki.

Willie McDougall'ın teşekkürü...

Hürriyet gazetesindeki bir habere göre
"UEFA Güvenlik Görevlisi Willie McDougall, siyah beyazlı kulübe teşekkür ve övgü mektubu gönderip, "BJK İnönü Stadı’nda gerçekten sıradışı bir deneyim yaşadım. Atmosfer ve taraftarların davranışları mükemmeldi" dedi.


""I just thought I would take the opportunity to express my pleasure following my appointment as UEFA’s Security Officer at your recent Fixture on 19 October.
I witnessed a unique experience at your Stadium and the atmosphere and behaviour of your supporters was excellent. Having between 1994 and 2005 been responsible for the Scottish Supporters of our National Team (The Tartan Army) I am aware of the importance of supporters taking on their responsibility for their own behaviour. It was quite clear to me that Besktas have encouraged that policy and from the Policing/Private Security/Stewards and Control Room Staff there is a desire to make your Stadium and games an unforgettable experiece.
The behaviour and attitude of your supporters was exemplary and the manner in which they accepted defeat and achnowledged the performance of Tottenham will be with me for many years.
If supporters take and accept that pride in their team and culture then all Football Stadia throughout UEFA would be a joy to behold.
My thanks to the Club,all Safety and Security Personnel but above all to your supporters for a tremendous experience.

Best of good fortune for the rest of the Competition.
Willie McDougall
UEFA Security Officer""

26 Ekim 2006

Bucaspor: 1 - Beşiktaş: 5

Efendim, bir İnegöl faciası olmadı allahtan. Rizespor maçından sonra bu maçı da seyretmedim. Maç burada olsa İnönü'de olurdum tabi ki ama TV başına geçmek istemedim. Aslında maç TV'de gösterildi mi ondan bile emin değilim:)

"Bucaspor, kendi evinde deplasman takımı durumuna düştü. Kapalı tribünde ve Çınarlı tarafındaki kale arkasında sarı-lacivertli yaklaşık 1000 civarında seyirci vardı. Açık tribün ile kapalı tribünün skor board tarafında oturan yaklaşık 24 bin siyah-beyazlı taraftar ise, takımlarına büyük sevgi gösterilerinde bulundu." diyor Hürriyet. Orada olamadığım için üzüldüm. Acısını 29 Ekim saat 16'da başlayacak Sakaryaspor maçında çıkarırım artık:) Efendim, Tigana oyunculardan memnun olduğunu söylemiş. Ne diyim, bizi berabere kalırız diye korkulara büründürdükten sonra Bucaspor karşısında iyi oynamaları ne güzel olmuş (!). Bu arada Delgado 5 kilo kaybetmiş, gıda zehirlenmesinden dolayı. "Eski formuna" ulaşması zaman alacakmış. Ne diyim, aklım almıyor, adam geldiğinden beri sakat, zehirleniyor, eski formu neydi, bundan sonra ne olacak, görücez. İşte gece sayıklamaları bunlardan ibarettir efendim...

Besiktas 0-2 Spurs - UEFA Cup - 19.10.06

22 Ekim 2006

Rizespor maçı berabere biterse...

Şu anda 80. dakika ve durum 0-0. Maç böyle biterse, hafta içinde umutlanmak için tek gerekçem liderle aramızdaki farkın 6 puana inmesi olacak...Oh, bunu buldum ve rahatladım:)